Avižų košė su pušų pumpurų sirupu
Artėja laikas kai Žolynų namų pušelės pradės brinkinti pumpurus. Šiemet jų prisidžiovinsime dar daugiau. Ir ne tik sau. Ir ne tik sveikatinimosi atsargoms, bet ir pušų sirupo (,,medaus“) gamybai. Šis sirupas – nepakartojamo aromato, tirštas…ir jo neprivalgysi šaukštais.
Tik keletas lašelių ant avižų ar manų košės, o vasarą – ant ledų. Mmmm… Žinoma, jis praverčia ir pagerinant arbatas, pvz. kosint.
Arba galima įmaišyti į paprastą medų, suteikiant jam ypatingą prieskonį ir aromatą.
Na, o jei rinksite pumpurus patys, kaip visuomet: rinkite tik toli nuo greitkelių, intensyvios žemdirbystės laukų ir nenuskriaudžiant medžių: tik po keletą nuo šoninių šakų, nenuskinant viršūnės….