Avižų košė su pušų pumpurų sirupu

 Artėja laikas kai  Žolynų namų pušelės  pradės brinkinti  pumpurus. Šiemet jų prisidžiovinsime  dar daugiau. Ir ne tik sau. Ir ne  tik sveikatinimosi atsargoms, bet ir  pušų sirupo (,,medaus“) gamybai. Šis sirupas – nepakartojamo aromato, tirštas…ir jo neprivalgysi šaukštais.

pusu-sirupas

Tik  keletas lašelių ant  avižų ar manų košės, o  vasarą – ant ledų. Mmmm… Žinoma, jis praverčia ir pagerinant arbatas, pvz. kosint.
Arba galima įmaišyti į paprastą medų, suteikiant jam ypatingą prieskonį ir aromatą.

avizu-kose-su-pusu-sirupu
Na, o jei rinksite pumpurus patys, kaip visuomet: rinkite tik toli nuo greitkelių, intensyvios žemdirbystės laukų ir nenuskriaudžiant medžių: tik  po keletą nuo šoninių šakų,  nenuskinant viršūnės….