Dilgėlių sulčių gėrimas su medumi
Išsispaudžiame jaunų dilgėlių sulčių. Patogiausia, žinoma, tai daryti turint lėtaeigę sulčiaspaudę. Dilgėlė nėra ,,vandeningas“ augalas, todėl spaudimo metu įpilame šiek tiek vandens. Taip palengvėja augalų traiškymas ir išsiskirtų daugiau chlorofilo bei kitų naudingųjų ir maistingųjų medžiagų. Neturint šios sulčiaspaudės, sultis galima išgauti augalą trinant, traiškant ir kitais būdais.
Į gautą dilgėlių sulčių-vandens gėrimą įmaišome šaukštelį medaus ir žaliasis sveikatingumo kokteilis paruoštas.
Žinoma, dilgėlių sultis galima gerti ir vienas, tačiau sumaišytos su medumi jos pasidaro ne tik stiprinančiu organizmą bei įvairius negalavimus gydančiu, bet ir skaniu bei tikrai egzotišku gėrimu. O kad būtų dar gaiviau ir įdomiau, galime į gėrimą įmesti ir leduką…