Liepų blynai
Prisimenu vaikystę, kai pavasarį klaidžiodami po miškus raškydavome nenusakomo skonio liepų pumpurus ir jaunus lapelius.
Burnoje jie virsdavo švelnia ir labai sočia mase…
Prieš pora metų šovė mintis…išsikepti liepų lapų blynų.
Dabar jie tapo visos šeimos geidžiamu ir labai sočiu pavasario patiekalu, kurį paruošti tereikia keleto minučių.
1.Nenuskriausdami medžių pasiraškome keletą saujų jaunų, gležnų liepų lapų.
2. Lapus stambiai supjaustome.
3.Pasigaminame skystoką masę iš poros kiaušinių ir kelių šaukštų miltų, įberdami druskos ir pipirų. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek pieno ar vandens. Ši masė reikalinga tik apvelti lapus kad jie kepant geriau suliptų.
4. Šaukštu ar net rankomis pakabintus gniužulėlius dedame į įkaitintus riebalus: aliejų, o dar skaniau sviestą ghi. Kepame labai trumpai!
5. Blynai skanūs tiek šilti, tiek šalti.