Žolinių puokštės. Valgomos gėlės. (Edukacija 1-10 asm.)
90.00€
Puoselėjate gėlyną? Ar žinote, kad didžioji jų dalis žiedų valgomi? Degustacija.
Antrojoje renginio dalyje susipažinsime su žiedais, kurie džiovinti išlaiko savo spalvas ir formas. Susirinksime Žolinių šventei skirtą puokštę.
Kategorija |
---|
Aprašymas
Jie naudotini patiekaluose ne tik papuošimams, bet ir kaip apetito žadintojai bei antioksidantų šaltiniai.
Jais galima ne tik kvėpintis, naudoti gėrimų gamyboje, bet ir marginti margučius, atbaidyti kenkėjus ir net prišaukti…. meilę.
Nusiprausę augalų žiedais, PIRMOJE DALYJE lankysime žiedus praktiškai naudojamų augalų kolekcijoje.
Aptardami žydinčių augalų istorijas ir jų paprotinį naudojimą Lietuvoje, degustuosime įvairių žiedų arbatas.
Išmoksime žiedais puošti užkandėles, desertus bei pasiruošti naudingų žiedų „atsargų“.
Dalinsimės idėjomis: žiedai salotose, žiedai ledukuose, žiedai kokteliuose, žiedai ant tortų, žele, pyragėlių, tt.
Žiedų atsargos (džiovinti, šaldyti, milteliai) galinčios pakeisti daugybę nenatūralių patiekalų ingredintų. Žiedai derantys su nesaldžiais patiekalais. Valgomos puokštės ir arbatpuokštės.
Susipažinsime su nevalgomais ir nuodingais žiedais bei mokysimės juos atskirti gamtoje.
ANTROJOJE DALYJE susipažinsime su žiedais, kurie džiovinti išlaiko savo spalvas ir formas. Mokysimės šiuos augalus pasiruošti: džiovinti, herbarizuoti, laikyti. Susipažinsime su Žolynų namų dekoravimo atradimais. Gyvai ekspimentuosime gamindami dekoro elementus stalui ir dovanoms be lašo klijų bei sintetinių, dirbtinių priedų. Susirinksime Žolinių šventei skirtą puokštę.
Po šios viešnagės būsite ne tik sotūs vaizdais bei skoniais, bet ir pasiruošę visiems Kalėdinių ir kitų dovanų ruošimo iššūkiams.
Kitos mūsų edukacijos ir renginiai