Pyragėliai su rūgštynėmis
Kai draugės dukra Miglė papasakojo apie šiuos pyragėlius, dar nepatikėjau, kad tai pyragėliai, kuriuos… sunku sustoti valgius.
Pasirodo, kad tai tikrai pavojingi pyragėliai. Mmmm…..
Tešlai:
2 pakeliai varškės;
miltų (tiek, kad maišant su varške gautųsi minkšta, lengvai kočiojama tešla).
Įdarui:
apie 300 g. rūgštynių;
3-4 šaukštai cukraus.
Aliejaus ar lydyto sviesto( virimui).
Štai kaip Miglė gamino šiuos pyragėlius:
1. Iš varškės ir miltų išminkė tešlą.
2.Susmulkino ir apibarsčiusi cukrumi uždengtame inde ,,sukratė“ rūgštynes.
3. Iš tešlos suformavo delno dydžio skritulėlius.
4. Į skritulėlių vidų dėjo po žiupsnį rūgštynių ir formavo pyragėlius.
5. Pyragėlius metė į karštus riebalus ir virė iki kol jie pasidarė gundančiai geltonos spalvos.
6. Prapjovė vieną pyragėlį…Mmmmm….
Dėkoju Miglei už šių nuostabaus skonio pyragėlius. Jie mums labai labai…Tik Pilkei nelabai 🙂