Liepų blynai

Prisimenu vaikystę, kai  pavasarį klaidžiodami  po miškus   raškydavome  nenusakomo skonio liepų pumpurus ir jaunus lapelius.
Burnoje jie virsdavo  švelnia ir  labai sočia mase…
Prieš pora metų  šovė mintis…išsikepti  liepų lapų blynų.
Dabar jie tapo visos šeimos geidžiamu  ir labai sočiu pavasario patiekalu, kurį paruošti tereikia keleto minučių.
liepu-lapu-blynai
1.Nenuskriausdami medžių pasiraškome keletą saujų jaunų, gležnų liepų lapų.
2. Lapus stambiai supjaustome.
3.Pasigaminame   skystoką masę iš poros kiaušinių ir kelių šaukštų miltų, įberdami druskos ir pipirų. Jei reikia, galima įpilti šiek tiek  pieno ar vandens. Ši masė reikalinga tik apvelti lapus kad jie kepant geriau suliptų.
4.  Šaukštu ar net  rankomis  pakabintus  gniužulėlius dedame į įkaitintus riebalus: aliejų, o dar skaniau sviestą ghi. Kepame labai trumpai!
5. Blynai skanūs tiek šilti, tiek šalti.